Morgon shoppingStartade morgonen på allra bästa sätt idag med kaffe och shopping på H&M med fina Karolina. Och självklart så kom vi båda där ifrån med varsin kasse! 

Nu bär det av mot skolan och en föreläsning innan det är dags för att ta sig ut mot lindholmen och kvällens första öl. Idag är det nämligen pubrunda på skolan och vi ska försöka oss på att gå par (att ta en öl på var och en av skolans 20 pubar). Så nu checkar jag ut för dagen och förmodligen även morgondagen, som troligtvis kommer spenderad i sängen med kudden över huvudet och ett stort glas vatten vid sängändan. 

Vardag | | Kommentera

Homemade Granola

 
Vist är det bästa som finns på morgonen en ordentlig tallrik youghurt med hemmagjord müsli?! Jag bara älskar det! Det blir så mycket gadare och känns både nyttigare och fräschade än "vanlig" köpt müsli. Dessutom kan man ju själv avgöra vad man vill ha i den och göra sig en egen favorit. 
 
Idag fuskade jag dessutom lite genom att använda en färdig havregrynsmüsli som bas och därefter blanda i massor av nötter, kokos och fröer. Riktigt bra tips för att det ska gå både snabbare och för att man ska slippa ha mängder med olika gryn hemma. Undvik dock att köpe en müsli som redan innehåller russin då de sväller och bränns i ugnen. Vill du ha russin i får du istället blanda i det efteråt. 
 
Såhär gör du din egen granola: 
 
Hackade nötter
Frön
Gyn (eller en färdig havregrynsmüsli från tex. COOP eller ICA basic)
Honung 
Olivolja
Kokos
Vatten
Ev. russin och tranbär 
 
Sätt ugnen på 175 grader, har du varmluft är det att rekomendera men det går även bra med över och undervärme. Blanda nötter, frön, gryn, kokos, vatten och olja i en bunke. Ringla över honung efter tycke och smak. Krama ihop nötblandningen så gott det går och häll över en plåt. Gör ni mycket müsli kan ni få dela upp det på två plåtar. Tillaga mitt i ugnen i 15-20 minuter och rör runt efter halva tiden. Låt müslin svalna och blanda där efter i russin och tranbär. Förvara i burk med tätslutande lock. 
 
(Jag har valt att inte skriva ut några mängder då jag själv aldrig följer recept och hela tiden varierar mina mängder ingredienser efter vad jag är sugen på för stunden. Men vill ni ha någonting att gå efter så har jag idag använt ca ett halvt paket färdig müsliblanding, ca 300g blandade nötter, ca 2dl kokos, ca 3dl frön, ca 0,5 dl olja, 1msk vatten och ungefär 0,5msk honung)
 
 
Vardag | | Kommentera

Chanel Nails

 
Försöker ge denna höstdag lite extra glans och skimmer med ett nagellack från Chanel. Ett lack som funnits i mitt badrumsskåp i lite mer än ett år och som plockas fram då jag känner för lite extra lyx. Lacket är oerhört enkelt att applicera och torkar hur fort som helst, så vill ni skämma bort era naglar lite extra är ett lack från Chanel någonting jag kan rekomendera. Just den här färgen kan vara svår att få tag på just nu, men det finns massor av snygga, höstiga färger både på hemsidan i butik just nu. 
 
Tips: Ett dyrare nagellack håller mycket längre än ett billigt, och flaskan är i regel större vilket gör att du får ut mer av pengarna av ett dyrt lack. Det behöver alltså inte vara mycket dyrere att unna sig ett bättre, lyxygare lack än ett billigt lack från till exempel Depend, som hos mig torkar på ett par månader. 
Inspiration | 525 quartz, chanel, chanel 525, chanel nailpolish, chanel nails, leo nails, nagellack, nailpolish, nails | | Kommentera
Upp