Hemmagjorda Praliner

 
Underbara mamma köpte pralinformar innan jul så att jag skulle kunna göra extra fina praliner att ge bort i jul. Och åh vad nöjd jag blev med resultatet! Ovanan gjorde att de första blev lite knackigt utförda och framförallt tog det väldigt lång tid, men 3e gången gillt och de vita blev faktiskt riktigt bra! Fick till och med till den där fina, blanka ytan även om det inte riktigt syns på bilderna. Dessutom blev alla tre smaker fantastiskt goda! 
 
Alla praliner är fyllda med en chokladganache - mörk choklad med lingon, mörk choklad med hallon och vit choklad med citronmeliss. Citronmelisspralinen blev så fräsch och god! Tycker till och med jag som egentligen inte gillar vit choklad! Mums! Det får allt bli en omgång praliner till innan jag beger mig tillbaka till göteborg! 
 
Sött och gott | Hemmagjorda praliner, chokladganache, ganache med citronmeliss, hallonganache, hallonpraliner, lingonganache, lingonpraliner, praliner, praliner med citronmeliss | | Kommentera

Nu är det jul här i vårt hus


Äntligen har jag fått lite julkänsla här i lägenheten! Bättre sent än aldrig ellerhur, och snart får jag även tända andra ljuset! 
 
Nu ska jag börja förbereda inför pojkvännens 5e lucka i julkalendern, fick här om dagen för mig att göra en egen adventskalender till honom och än så länge tror jag han är nöjd även om jag tror att det är jag som uppskattar det mest. Älskar att skämma bort personerna i min närhet vilket han är väl medveten om och låter mig hållas med alla mina konstiga idéer. Tanken är väl egentligen att bara lämna små lappar som luckor och någon gång ibland sticka in små presenter. Jag menar, hur bra kan det inte vara att få julklappen utspridd på flera dagar? 
Vardag | | Kommentera
Upp